Structuur van het team en de werkmethodiek

Het proces begint met een goed gedefinieerde teamsamenstelling: de Nederlandse projectmanagers en lead developers fungeren als brug tussen de opdrachtgever en het remote development team. De projectmanagers zijn Agile-gecertificeerd, wat betekent dat zij effectieve werkmethoden zoals Scrum of Kanban kunnen toepassen om een gestroomlijnde en flexibele workflow te garanderen. De thuiswerkende developers zijn gespecialiseerd in hun vakgebied en werken al langere tijd voor het bedrijf, waardoor ze vertrouwd zijn met de werkwijzen en kwaliteitsstandaarden. Deze combinatie zorgt ervoor dat projecten consistent en efficiënt worden uitgevoerd. 

Developer scrumboard

Initiatie en communicatie met de klant

Het proces begint met een intake tussen de opdrachtgever en de projectmanager. Tijdens dit gesprek worden de behoeften en doelen van het project duidelijk in kaart gebracht. De projectmanager vertaalt deze vereisten naar een duidelijke backlog en user stories. Dankzij het directe contact via telefoon, Zoom of Teams kan de opdrachtgever snel en eenvoudig schakelen, zonder hinder te ondervinden van mogelijke taal- of cultuurverschillen zoals dat vaak bij outsourcing voorkomt, waarbij men er dan achteraf achterkomt dat niet gebouwd is wat gewenst was. Het directe contact stelt de Nederlandse projectmanager in staat om de wensen en verwachtingen nauwkeurig te vertalen naar technische specificaties.

Samenwerking en uitvoering

De Nederlandse lead developers werken samen met de developers om technische beslissingen te nemen en de kwaliteit van de code te waarborgen. Door het werk in sprints te organiseren, krijgen zowel de opdrachtgever als het development team regelmatig inzicht in de voortgang. De projectmanagers houden dagelijkse of wekelijkse stand-ups met het team om blokkades te bespreken en prioriteiten te herzien. Het thuiswerkende team focust zich volledig op hun technische expertise, terwijl de Nederlandse projectmanagers als aanspreekpunt dienen en zorgen voor een soepele communicatie met de klant.

Voordelen van lagere kosten en hoge efficiëntie

Een belangrijk voordeel van dit proces is de kostenbesparing. Het inzetten van developers die niet door de file hoeven maakt het mogelijk om hooggekwalificeerd talent in te schakelen tegen lagere tarieven dan binnen een traditioneel full-service internetbureau. Tegelijkertijd blijft de kwaliteit gewaarborgd door de sturende rol van Nederlandse professionals, die toezicht houden op de planning, uitvoering en eindresultaten. Hierdoor kunnen hoogwaardige oplossingen voor CMS, CRM, ERP, Fintech en andere applicaties gerealiseerd worden tegen een scherpe prijs, zonder concessies aan functionaliteit of betrouwbaarheid. 

Afsluiting en kwaliteitsborging

Bij de oplevering wordt het project uitgebreid getest door de lead developers om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de afgesproken eisen en kwaliteitsnormen. Feedback van de klant wordt direct verwerkt dankzij korte communicatielijnen met de projectmanager. Na oplevering blijven de Nederlandse projectmanagers beschikbaar voor support en eventuele uitbreidingen. Deze hybride aanpak, waarin lokale expertise gecombineerd wordt met een wereldwijd netwerk van developers, biedt een efficiënte en flexibele oplossing voor bedrijven die kosten willen besparen zonder in te boeten op kwaliteit of communicatie.

Vastgelopen project "in het buitenland"?

Heeft u een project laten uitvoeren in het buitenland en komt het niet van de grond? Neem zeker eens contact met ons op, wellicht kunnen we wat betekenen!

Samen aan de slag met jullie digitale wensen?

Wij zetten de virtuele koffie alvast klaar! Plan een Zoom- of Teams-call met ons, zodat we jullie wensen op het gebied van online projecten kunnen bespreken, eventueel kunnen delen of voorbeelden kunnen laten zien.